Mårten Nylén ska coacha Karin, 44, och Dennis, 33, till en hälsosammare livsstil.

Nu kör vi – dag 1 av 90!

Nu startar säsong sex av "90 dagar med Mårten Nylén".
Därmed kan vi avslöja vilka årets offentliga deltagare är.
Här får du veta allt om dem – och hur DU startar dina egna 90 dagar.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Möt Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalvårdare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7 år
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg

Dennis tränade ofta och gärna och hade en aktiv livsstil. Men en motorcykelolycka förändrade allt – och Dennis kunde inte hitta tillbaka.
I stället blev han stillasittande, orkeslös och började tröstäta.
– Det är som en röd tråd. Jag sover dåligt, och har därför ingen energi på dagarna. Det leder till att jag inte tränar och mår dåligt över det, och då tröstäter jag. Sen går det runt igen.
Dennis beskriver hur han kan vakna 40 gånger per natt, dels på grund av att han inte kan vända sig i sömnen på grund av sin vikt.
Under sina “90 dagar med Mårten Nylén” vill Dennis få tillbaka en bra fysik, då blir han gladare och kan sprida mer glädje till sina barn. Han vill också stärka upp kroppen efter skadan – utan att belasta den fel.
– Och de här vardagliga sakerna, bara som att knyta skorna, har jag problem med i dag. Det ser jag också fram emot att göra obehindrat.

Möt Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemort: Värmdö, Stockholm
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin

Längd: 155 cm
Startvikt: 80,3 kg

Fyrbarnsmamman Karin är anmäld till 20 springlopp 2020, men just nu ser hon inte fram emot ett enda. Efter en stressig period slutade hon prioritera sig själv och sin hälsa, och är nu konstant trött. Hon somnar så fort hon kommer hem från jobbet.
Det enda som kan få upp energin är socker, men den kicken är bara tillfällig. Karin behöver fylla på ofta.
– Jag slutade träna, började äta dålig mat och göra fel val. När stressen försvann var det redan för sent, mina bra vanor var sabbade och jag kunde inte hitta tillbaka. Jag känner mig tung och orkeslös.
Under sina “90 dagar med Mårten Nylén” vill Karin bli pigg igen. Pigg nog att bara klara av vardagen, men också att slutföra alla lopp. För att lyckas med det behöver hon stöttning från familjen.
– Jag tror det är väldigt typiskt mammor att sätta sig själva längst ned på skalan. Det är aldrig samma diskussion om mannen ska bort. Vi får fixa och trixa tillsammans för att få det att funka. Det måste vara en familjegrej, alla ska med på tåget!

Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här