Lotta Tonning gick ner 2,6 kilo den första veckan av Wellobes utmaning 90 dagar med Mårten Nylén.
Lotta Tonning gick ner 2,6 kilo den första veckan av Wellobes utmaning 90 dagar med Mårten Nylén. Foto: Privat

”Nu njuter jag av det jag äter”

Första veckan har passerat för våra deltagare i 90 dagar med Mårten Nylén.
För Lotta, 43, har det varit en bra vecka som bjudit på en hel del utmaningar.
– Första veckan har gått jättebra. Det var väl väntat att det borde gå bra när man precis börjat och är superpeppad, säger Lotta.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Lotta

Lotta Tonning, 43, har under pandemin gått upp 15 kilo. Avsaknad av vardagsmotion, närheten till kylen och sjukdomar i familjen som gjort att Lotta missat sömnen, har alla bidragit till den snabba viktuppgången. Därför tvekade inte Lotta en sekund när hon fick chansen att bli en av våra hemmadeltagare.

– Tidigare under pandemin har jag ofta ätit oavsett om jag varit hungrig eller ej. Jag har inte varit särskilt sugen på mat men har ändå ätit. Nu hinner jag bli hungrig och njuter av det jag äter! Jag försöker tänka på allt gott jag får njuta av istället för att tänka på allt jag inte bör äta.

Nå din målvikt med oss!

Tagit det lugnt med motionen

Under veckan har Lotta ställt om både sina kost- och motionsvanor och varit noga med att göra medvetna och bra val.

När det gäller träningen har Lotta valt att börja lite lugnare.

– Jag har rört på mig varje dag i form av snabba promenader, cyklat till jobb och spelat tennis. Men har medvetet tagit det ganska lugnt. Nu känns det verkligen jätteskönt att vara igång.

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

En hel del utmaningar

Veckan har också bjudit på en hel del utmaningar för Lotta som både hunnit med en 40-årsfest, en kräfftskiva, ett restaurangbesök, en middagsbjudning och ett besök med familjen på Liseberg.

– Det märks verkligen att vi börjar gå tillbaka till det normala igen. Det har inte varit många fester eller bjudningar under pandemin men denna veckan har jag hunnit med hur många som helst, skrattar Lotta.

Men även om fester och bjudningar bjuder på en del bekymmer för den som vill vara strikt med kosten så har Lotta kunnat hantera det bra.

– Jag har lyckats göra bra val och det har inte känts speciellt svårt att göra avkall på goda ostar och efterrätter. Kanske blev det ett glas vin för mycket en kväll men överlag är jag väldigt nöjd. Den största utmaningen var faktiskt Liseberg eftersom jag hade glömt att stoppa med mig frukt till mellanmål.

Och även om veckan bjöd på fler fester än vanligt så lyckades Lotta väldigt bra med sin första vecka och vågen landade på hela minus  2,6 kilo.

Gör utmaningen parallellt med Lotta

Lotta Tonning

Ålder: 43 år
Yrke: Projektingenjör
Hemstad: Åkarp
Familj: Sambo, två barn Iris 12 och Sigge, 8 år
Namn i Wellobes Community: Lotta Tonning
Längd: 178 cm
Startvikt: 97 kg
Vikt nu: 94,4 kg
Resultat denna veckan: - 2,6 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här