Beatrice är en av de offentliga deltagarna i ”90 dagar med Mårten Nylén”
Beatrice är en av de offentliga deltagarna i ”90 dagar med Mårten Nylén” Foto: Privat

Beatrice: ”Jag har ett beteende jag måste bryta”

Beatrice, 36, har kämpat med sin vikt i stora delar av sitt liv.
Nu vill hon ändra sitt beteende en gång för alla.
– Jag har ett dåligt förhållande till kost och är en riktig sockertorsk. Det är ett beteende jag vill och behöver ändra på, säger hon.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Beatrice

Beatrice, 36, har kämpat med sin vikt i många år. Redan som barn började hon äta godis i smyg och etablerade ett dåligt förhållande till socker. Men genom att vara aktiv och träna mycket lyckades hon hålla sig i form. 
– Jag spelade innebandy på en ganska hög nivå och tränade mycket. Mitt BMI har alltid varit högt men när jag var yngre var jag vältränad och inte överviktigt.

När hon sedan blev mamma och inte tränar lika ofta har hon haft svårare och svårare att hålla vikten stabil.
– Jag har testat de flesta metoder och visserligen gått ner i vikt men jag har aldrig fått ett fungerande förhållande till mat och därför har jag gått upp allt igen. Framförallt för att jag äter för mycket godis och socker, säger hon.

JUST NU: En månad på köpet

Fick barn för ett år sedan

För ett år sedan föddes Beatrice yngsta barn och efter det har hon inte lyckats tappa sina graviditetskilo. Idag pekar vågen på 87,4 kilo till hennes 167 cm.

– Jag har gått upp och ner hela livet oavsett om jag varit gravid eller inte men efter denna graviditeten har jag inte lyckats gå ner i vikt. Jag börjar jobba till hösten och får ångest när jag tänker på att jag inte kan komma in mina arbetskläder som är i storlek 38 säger hon.

Går lätt upp i vikt

Beatrice har inga fysiska skador eller hälsoproblem på grund av sin övervikt. Men precis som ungefär 10 procent av alla kvinnor lider hon av hormonsjukdomen PCOS som bland annat innebär att man kan ha svårt att bli gravid och att man också har lätt för att gå upp i vikt.
– För mig handlar det främst om att jag lätt går upp i vikt. Jag märker det framförallt om jag äter för mycket kolhydrater som till exempel pasta. Men PCOS har också inneburit att jag har haft problem att behålla mina graviditeter, säger hon.
Gör utmaningen parallellt med Beatrice

Idrott spelat en stor roll i familjens liv

För Bea har idrotten spelat en stor roll i livet. Dels genom hennes egen innebandykarriär men även genom hennes mans karriär som före detta allsvensk fotbollsspelare.
– Det har varit en stor del av våra liv. Vi har flyttat runt mycket och fått uppleva mängder av positiva saker genom sporten. Men det finns också en baksida, säger Bea och fortsätter:

– Jag har upplevt en stress av att hela tiden vara snygg och smal. Det har ibland gjort att jag ställt orimliga krav på mig själv och tvingat mig själv att jojobanta för att se ut på ett sätt som jag trodde förväntades av mig.

Vill ändra sitt beteende

Under ”90-dagar med Mårten Nylén” vill Beatrice ändra sitt beteende och sitt förhållningssätt till mat.

– Jag vill gå ner i vikt, självklart, men det handlar främst om att få ett sunt förhållande till maten och få en balans i livet, säger hon och fortsätter:

– Sen hoppas, och tror, jag att jag med en sundare livsstil också kommer må bättre och bli mer harmonisk. Just nu har jag dåligt tålamod med barnen och det blir mycket konflikter på grund av att mitt blodsocker åker berg- och dalbana.

Beatrice Senatore

Ålder: 36
Yrke: Hudterapeut
Hemstad: Haninge, Stockholm
Familj: Gift, tre barn, 10 år, 7 år och 1 år
Instagram: @beasenatore
Längd: 167 cm
Startvikt: 87,4kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp
Vill du veta mer? Här hittar du allt du behöver veta om ”90 dagar med Mårten Nylén”

Gör utmaningen parallellt med Beatrice

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här