Dennis Olander har genomfört sina första sju dagar av utmaningen.
Dennis Olander har genomfört sina första sju dagar av utmaningen. Foto: Mårten Nylén.

Experten: Träna mindre

Dennis Olander, 33, är en vecka in i sina “90 dagar med Mårten Nylén”.
Och Mårten Nyléns tips lite oväntade tips var att faktiskt träna lite mindre.
Hör Daniel berätta.

Gör utmaningen parallellt med Dennis – som medlem

Att gå “all in” är Dennis grej. Men under sin första vecka i ”90 dagar med Mårten Nylén” blev han snabbt varse om att det inte alltid är den bästa vägen att gå.
– Första dagen började med att cykla till jobbet, sen tog jag en friskvårdstimme på gymmet, körde intervaller i trappor innan jag avslutade med en åtta kilometer lång promenad, säger Dennis.

“Det här är inte en quick fix”

Men sen kom lite känningar i knät, och coach Mårten Nylén fick Dennis att tänka om.
– När man gör en hälsosatsning är det viktigt att det håller i längden, så att du orkar hålla i. Livet är inte ett 60-meterslopp, det ska vara hållbart och sunt – inte en quick fix. I Dennis fall behöver han lära sig hur han faktiskt mår bäst, och med det kommer alltid de bästa resultaten, säger Mårten Nylén.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

JUST NU: En månad på köpet

Blev förvånad – kan fortfarande äta mycket

Sagt att gjort så saktade Dennis ned, och det har gett resultat. På en vecka har han gått ner drygt fem kilo, och känner redan en skillnad i hur han mår.
– Jag vaknar fortfarande mycket om nätterna, men på morgonen känner jag mig mer utvilad och har mer energi. Så jag sover definitivt bättre redan nu.
Precis som Karin Dahlin, den andra offentliga deltagaren i årets säsong, var Dennis van vid att äta väldigt lite på dagarna för att sen överäta på kvällen. Men omställningen till att sprida ut sitt intag över dagen har gått smidigt.
– Jag är faktiskt lite förvånad, för väljer jag rätt mat kan jag fortfarande äta väldigt mycket. Tack vare Wellobes app kan jag snabbt se vilka näringsämnen och hur mycket energi maten innehåller, så det blir väldigt lätt att styra..
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

“Jag ser gladare ut”

De första två dagarna var tuffa för Dennis, men efter det har han bara känt positiva känslor. Och det är inte bara han själv som märker det.
– Folk säger att jag ser gladare ut, och det är ju precis så jag känner. När man får den där brytpunkten, när det är slut på dåliga vanor, så mår man genast mycket bättre både i kropp och knopp.

Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalskötare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg
Nuvarande vikt: 115,1 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här