Snart är hennes 90 dagar slut och sen är det jul. Nina har en plan inför högtiden.
Snart är hennes 90 dagar slut och sen är det jul. Nina har en plan inför högtiden. Foto: Getty Images/Privat

Ninas plan – när hennes 90 dagar är slut

Två veckor kvar, sen är det slut.
Åtminstone Ninas ”90 dagar med Mårten Nylén” – men hon har inga tankar på att släppa taget om sin hälsa.
– Det här är ingen radikal diet som är svår att hålla i. Jag äter vanligt mat och har inga förbud, det kan jag ta med mig, säger Nina.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

I elva veckor har Nina Karlsson, 39, jobbat in nya vanor och tankesätt i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”. Nu återstår bara två veckor innan perioden är slut, och Nina har börjat fundera på hur hennes livsstil ska se ut på sikt.

Att hon genomfört elva veckor är en seger i sig. Tidigare försök att ta tag i hälsan har tagit slut efter två-tre veckor.
– Då har det handlat om radikala förändringar där jag ätit mycket mindre och tränat mer. Nu äter jag vanlig mat, jag har inga förbud… Jag kan till och med äta ute och ändå hålla mig till planen. Det här kommer bli lättare att bära med sig när mina 90 dagar är slut, säger Nina.

JUST NU: En månad på köpet

”Smart att underhålla…”

Tack vare att förändringarna inte varit just radikala tror Nina att hennes nya kostvanor kommer fortsätta. Men inte utan en insats från henne själv.
– Jag kanske inte behöver fortsätta logga exakt allt jag äter i Wellobe’s app, jag har ju lärt mig och fortsätter lära mig hur mycket olika livsmedel är värda. Men jag tror att det är smart att underhålla det och väga åtminstone under hälften av veckorna.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Behöver något att jobba mot

För att lyckas hålla i sina träningsvanor har Nina en taktik – att sätta upp för att hålla sig motiverad. Hon berättade redan förra veckan att hon anmält sig till ett lopp till våren.
– Jag tror det är bra att ha något att jobba mot. Det kommer komma tillfällen där jag verkligen inte vill eller orkar träna och då behöver jag en morot. Sen är det klart att man inte kan ligga i hårdträning hela tiden, året runt. Jag kommer säkert ha lugnare perioder, och sen lägga in en extra växel, till exempel inför ett lopp. Det gäller att ha en balans.

Så ska hon hantera julen

Julen närmar sig med stormsteg och Nina får i princip direkt efter sina 90 dagar ett test på hur hon ska hantera högtider. Hon är redan klar över hur det ska gå till.
– Det kommer bli en helt vanlig jul för mig. Visst, jag kanske inte fyller hela tallriken bara för att, men jag kommer äta allt jag tycker är gott. Nu har jag lärt mig att man faktiskt kan göra avsteg enstaka dagar, sen återgå till sina vanliga vanor dagen efter. Det är det som är nyckeln, att inte tänka att ”allt är kört” på grund av en dag och sen ge upp.

Nina Karlsson

Ålder: 39 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 69,3 kg

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här