Cecilia har gått ner över 8 kilo i Wellobe.

”Det kändes helt fantastiskt”

För sju veckor sedan hoppade Cecilia på utmaningen 90 dagar med Mårten Nylén.
Nu har hon gått ner över 8 kilo och i veckan kunde hon för första gången testa på att springa igen.
– Det var inte långt och inte megasnabbt, men jag har sprungit i mer än 3 minuter och det kändes helt fantastiskt.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Cecilia

För sju veckor sedan hoppade Cecilia på utmaningen 90 dagar med Mårten Nylén. Under dessa veckor har hon förändrat sina kost- och motionsvanor och gjort stora framsteg på sin resa mot en hälsosammare livsstil.

– Jag har fått bra koll på maten och behöver inte registrera allt slaviskt längre. Men jag använder fortfarande appen varje dag, säger Cecilia och fortsätter:

– Jag gillar att använda den för att planera familjens middagar. Det är så skönt att ta ett recept och veta att allt redan är beräknat.

Investera i din hälsa du också!

Sötsuget har försvunnit

En av Cecilias största bekymmer innan utmaningen var hennes sötsug. Men efter en tuff första period är sötsuget nu som bortblåst.

– Det är så skönt! Det är som att jag blivit fri från ett beroende. Jag kan baka med barnen, men inte äta av det. Jag kan handla godsaker till fika med vänner och familj, men behöver inte ta av det. Det är toppen! 

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

Klarade av ett av sina delmål

Under veckan har Cecilia också lyckats med ett av sina delmål när det gäller träningen. Cecilia har för första gången på länge lyckats att springa i mer än 3 minuter.

– Jag lyckades springa i 9 minuter och det var helt fantastiskt. Innan kunde jag inte springa för att jag var för tung. Nu känns det helt underbart att jag klarade det.

Fick gå upp på vågen tre gånger

När det var dags för veckans invägning så trodde Cecilia inte att det var sant.

– Jag hade gått ner 1,5 kilo, jag fick gå upp på vågen tre gånger för att verifiera att det inte var fel, skrattar Cecilia.

Att vikten fortsätter neråt med ordentlig fart är något som Cecilia tycker känns helt fantastiskt.

– Det sporrar när man får resultat både i känslan i kroppen, på gymmet, på vågen och att man kan komma i kläder som inte passade innan. Det får en helt klart att vilja fortsätta, säger hon. 

Gör utmaningen parallellt med Cecilia

”Blev löjligt glad”

Och just det där med att komma i kläder som tidigare varit för små är något som Cecilia också upplevt under veckan. Längst in i garderoben hittade Cecilia en fin pyjamas som hon fått av sin syster i julklapp förra året.

– Den var superfin men var alldeles för tajt när jag fick den. Nu testade jag den och den satt perfekt. Jag blev löjligt glad över den. Sen hittade jag också ett gäng med blusar som jag hade lagt bort för att de var för små men nu kunde jag plocka fram tre stycken igen.

Panik över att det kommer ta slut

Nu när halva utmaningen har passerat börjar Cecilia känna av lite panik över att det inte kommer fortsätta för evigt.

– Jag börjar fundera på om och hur jag ska orka hålla i och hålla ut när utmaningen är över. Jag hoppas nästan på att jag ska hamna på en platå medan jag fortfarande har Mårtens hjälp – så att jag lär mig att hantera det.

Cecilia Basher

Ålder: 33 år
Yrke: Jobbar på en IT-avdelning
Hemstad: Stockholm
Familj: Man, en dotter på 2 år och en son på 4 år.
Instagram: ceciliaciabasher
Längd: 168 cm
Startvikt: 91,1 kilo
Vikt nu: 82,9 kilo
Resultat denna veckan: −1,5 kilo

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här