Thomas mål är inte att rasa i vikt.

”För mig handlar det inte om att rasa i vikt”

Fyra veckor har passerat av ”90 dagar med Mårten Nylén”
Och för Thomas har det varit en bra vecka som flutit på helt enligt planen.
– För mig handlar det inte om att jag vill rasa i vikt utan jag vill tappa lite varje vecka samtidigt som jag bibehåller eller ökar muskelmassan, säger han.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Thomas

När Wellobe träffar Thomas vecka fyra av utmaningen så är det slutkörd kämpe som säger hej. Han har precis kört en timmes boxningspass med Mårten och svetten lackar.

– Jag är så sjukt trött men det har varit fantastiskt roligt. Jag älskar att träna och har verkligen saknat det här. Jag har fortfarande ingen kondis så jag är explosiv men dör snabbt, skrattar Thomas.

Veckan som har passerat har flutit på bra och Thomas har för första gången på flera år vägt in sig under 90 kilo.

– Det känns så himla bra och jag mår så himla mycket bättre. Jag är en piggare och lyckligare Thomas och det märker både jag och min omgivning av. Dessutom har jag på fyra veckor minskat sex procent fett och ökat tre procent på muskelmassa och det är jag väldigt nöjd med, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

Rutinerna sitter

För Thomas har rutinerna nu börjat bli en vana. Både träningen och kosten fungerar bra.

Men en sak som är ny för veckan är att han inte längre kan äta lika stora portioner som tidigare.

– Nej jag har börjat bli mätt innan jag har ätit upp och därför har jag denna veckan börjat byta ut en del av maten mot några mandlar eller något annat som ger mig tillräckligt med kalorier utan att jag blir tokmätt, säger han.

Att Thomas nu behöver tänka om lite när det gäller kosten är, enligt Mårten, helt normalt.

– Thomas var van att äta stora portioner och åt också väldigt snabbt. Nu när hans mage har börjat vänja sig vid en annan typ av kost och energimängd och han har slagit av på tempot så är det inget konstigt att han inte orkar lika mycket. Eftersom han fortfarande behöver få i sig kalorierna är det ett bra sätt att komplettera med livsmedel som innehåller mer energi, som till exempel mandlar, nötter eller avokado, säger han. 

Inspirerar andra

En sak som Thomas tycker är fantastiskt roligt är att hans livsstilsförändring har fått flera i omgivningen att haka på hans resa.

– Det är flera stycken som hört av sig och som vill haka på mina promenader och igår gick mina föräldrar ut och promenerade en mil. Det är superkul att man kan vara med och inspirera andra att också börja få in rörelse i vardagen.

Även Thomas fru har hakat på utmaningen och även om hon inte hänger med på träningspassen har hon lyckas gå ner lika mycket som Thomas.

– Det har blivit en helt ny livsstil. Nu försöker jag få in mer rörelse i vardagen varje chans jag får och ofta ger jag mig ut med min son på kvällarna. Han cyklar och jag försöker hålla jämna steg genom att promenera. Då får jag både motion och kvalitetstid med sonen.
Gör utmaningen parallellt med Thomas

En beteendeförändring

För Thomas handlar denna resa också mycket om att byta ut sitt destruktiva förhållande till mat.

– I början kunde jag bli sugen på onyttig mat, socker och snacks men nu är det nästan tvärt om. Jag blir inte sugen alls utan snarare förbannad över hur jag tidigare kunde trycka i mig skit utan att ens njuta av det, säger han.

Veckans resultat

Veckans resultat: −1,1 kg
Startvikt: 95,5 kg
Vikt nu: 89,4 kg

Hoppa på utmaningen du också! Det här får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Gör utmaningen parallellt med Thomas

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här