Priya och de andra deltagarna i "90 dagar med Mårten Nylén".

”Att ge upp är inget alternativ”

Hemmadeltagaren Priya Eklund, 40, har nu gjort sina 8 första veckor i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”. Vecka 7 tappade hon 0,3 kilo vilket gjorde henne både frustrerad och arg.
– Det kändes som att vågen sa till mig att jag suger, men att ge upp är inget alternativ, säger hon.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Wellobes hälsoundersökningar är sponsrade av Kry.se. Patienten har gett sitt skriftliga medgivande till att offentliggöra sin viktresa och därmed även alla de coachade samtal som äger rum under projektets gång.
I snitt har Priya Eklund, 40, gått ner totalt 0,8 kilo i veckan i ”90 dagar med Mårten Nylén”. Men efter en vecka där hon skött kosten och träningen exemplariskt visade vågen bara -0,3 kilo. Det var något som gjorde Priya både frustrerad och arg.
– Barnen hade varit hos mormor och morfar och jag hade all tid i världen att fokusera på mig själv. Det kändes som att vågen sa till mig att jag suger när jag ställde mig på den. Jag kände mig bitter och jättearg.

JUST NU: 50% rabatt

”Jag ger tvåhundra procent”

När Priya gör någonting gör hon alltid det till 200 procent, något som ofta leder till besvikelse när det inte blir som hon tänkt sig.
– Min största styrka är att jag ger tvåhundra procent och min största svaghet är att jag har svårt för motgångar. Men jag kan också acceptera och gå vidare, vilket också är en styrka. Jag var väldigt arg på måndagen när jag hade vägt mig, men på tisdagen var jag peppad på en ny vecka och fick mycket stöd från Wellobes träningsexpert Mårten Nylén, vilket kändes bra.

Frestad i pepparkakshus

Åttonde veckan var det indisk fest i Priyas barndomshem. Hon beskriver huset som ett riktigt pepparkakshus som har alla godsaker man kan tänka sig.
– Allt finns där. Godis, chips, choklad och riktigt god mat. Det är friterat och kolhydrater i mängder. Det var jobbigt att motstå men jag åt min sallad och bönröra. Jag har lärt mig att tacka nej även om jag inte känner mig som världens roligaste. Men jag får bara påminna mig själv om varför jag gör det här och vad som är viktigt för mig. Maten är inte det viktigaste, för mig är det viktigare att jag får umgås med min familj och mina vänner.

”Min kropp släpper inte så mycket”

Trots träning och strikt kost släpper inte Priyas kropp lika mycket vikt som hon hade önskat, men hon har insett att det är så hennes kropp fungerar.
– Förut hade jag kanske gett upp om vågen visat så lite, men den här gången har jag verkligen bestämt mig. Att ge upp är inget alternativ för mig. Min kropp släpper inte så mycket som jag önskar, men jag har accepterat det och får utgå från det resterande veckor i den här utmaningen.

Redan medlem? Läs vad Mårten har att säga om förväntningsstress
Namn: Priya Eklund
Ålder: 40
Bor: Kolmården
Yrke: Föreläsare på Arbetsförmedlingen och programledare i deras jobbpod
Familj: Är gift och har två barn som är 8 och 11 år
Längd: 164 cm
Startvikt: 78,8 kg
Midjemått: 105,5 cm
Stuss: 109 cm

Vecka 1: -1,7 kg
Vecka 2: -0,4 kg
Vecka 3: -1 kg
Vecka 4: -1 kg
Vecka 5: -0,8 kg
Vecka 6: -0,6 kg
Vecka 7: -0,3 kg
Vecka 8: -1 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här