Karin körde ett av veckans pass på utegym.

Så tränar Karin – efter nya restriktionerna

Vi uppmanas att undvika gym för att stoppa smittspridningen.
Det gör ingenting för Karin Dahlin – som fått övningar för att styrketräna var som helst.
– Nu kan jag träna hemma, på gym eller utomhus. Bara möjligheter och inga undanflykter!

Starta DINA 90 dagar – kör parallellt med Karin

Innan hon startade sina ”90 dagar med Mårten Nylén” var löpningen Karins träningsform. Under 2020 är hon anmäld till 20 lopp och medaljerna bara ramlar in.
Karin har fortsatt att springa – men har också fått lära sig att träna på nya sätt. Innan de nya restriktionerna hann hon med flera pass på gymmet med Mårten Nylén, för att stärka upp kroppen och förebygga skador. Karin har också fått styrkeövningar som hon kan göra var hon än befinner sig.

Investera i din hälsa du också!

“Fastna inte på begränsningarna”

– Coronavågen har verkligen gjort att man fått tänka om. Men mig är det verkligen inte synd om, eftersom jag nu kan träna både kondition och styrka var som helst. Jag går inte under utan inne-gym, säger hon.
Men för alla är det inte så. Tränar du bara på gymmet i vanliga fall kan det vara svårt att veta vad du ska ersätta det med.
– Då är det viktigt att inte fastna i dina begränsningar, alltså vad du inte kan göra, och istället fokusera på dina möjligheter och på vad du kan göra. Du kan ta på dig skorna, ge dig ut och ta dig förslagsvis till ett utegym. Har du inte möjlighet till det? Träna med din egen kroppsvikt, ute eller inne. Som medlem i Wellobe får du tillgång till mitt program “Smart träning”, det kan du göra var som helst och på den nivå som passar dig och dina förutsättningar bäst, säger Mårten Nylén.

Karins tips: Utvärdera

Karin, som nu kommit tio veckor in i “90 dagar med Mårten Nylén”, har inte bara lärt sig att träna smartare och äta bättre. Hon har också blivit bättre på att utvärdera vad som gått bra och mindre bra.
– Det har blivit lite dåligt med träning den senaste veckan, och först kände jag mig dålig och förstod inte riktigt varför. Sen började utvärdera, och insåg att det berodde på att jag jobbar hemma. När jag är på kontoret vet jag att Madicken (Karins dotter, reds. anm) kommer förbi på lunchen, så kör vi ett pass. Men nu flyter allt liksom ihop, det finns ingen gräns mellan vad som är jobb och fritid, har jag mycket jobb tänker jag att “jag tar träningen sen”. Men nu vet jag hur jag ska hantera det, jag får låtsas att jag är på jobbet och boka in träningstider som vanligt.

“Bra att hon gnäller”

När Karin och Mårten träffades på ett utegym i veckan gjorde Karin ett riktigt bra pass, trots att motivationen inte var på topp.
– Karin brukar säga att hon är “gnällig” när det blir jobbigt. Men jag tycker det är bättre att hon gnäller och gör, i stället för att inte gnälla men att inte göra något. Man måste inte vara så glad hela tiden, säger Mårten Nylén.

Det här är Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemstad: Värmdö, Stockholm
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här