Towe i ”90 dagar med Mårten Nylén” på Wellobe.
Towe i ”90 dagar med Mårten Nylén” på Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Jag har gått ner varje vecka”

Åttonde veckan i ”90 dagar med Mårten Nylén” är förbi.
Och Towe, 44, känner en otrolig skillnad.
– Jag är starkare, har bättre flås – och har blivit kvitt sötsuget.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Namn: Towe Sävenmark
Ålder: 44 år
Hemort: Farsta
Yrke: Affärsutvecklare
Längd: 162 cm
Startvikt: 75,3 kg
Midjemått start: 92,4 cm
Målvikt: 62 kg
Kilon att gå ner: -13,3 kg
Viktnedgång vecka 1: -2,7 kg
Viktnedgång vecka 2: +0,5 kg
Viktnedgång vecka 3: -1,7 kg
Viktnedgång vecka 4: +1 kg

Viktnedgång vecka 5: -1,2 kg
Viktnedgång vecka 6: -1,9 kg
Viktnedgång vecka 7: -0,5 kg
Viktnedgång vecka 8: -0,9 kg


OBS! Towes vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Se hur mycket du kan gå ner med samma metod

Towe Sävenmark, 44, har nu gjort åttonde veckan i "90 dagar med Mårten Nylén”. Men hon är inte helt ny på det här, hon har varit med i Wellobe i minst fem år. Hon har faktiskt tappat räkningen. Dock har hon haft svårt att få tiden att verkligen prioritera sig själv och sin hälsa.
– Jag har alltid tyckt om att röra på mig, men har fyra barn som tillsammans kör kanske 13 träningspass i veckan. Så det är inte alltid lätt. Förutom att lämna och hämta på träningar ska jag även hinna sköta mitt jobb, handla, laga mat, tvätta, hjälpa till med läxor, bygga med lego och läsa god natt sagor, sade hon när vi pratade med henne strax efter att utmaningen startat.

Nå din målvikt med oss!

Gick lite upp och ner i början

Som mål satte Towe ändå att på sina 90 dagar gå ner från 75,3 till 62 kilo. Efter fyra veckor hade hon dock både gått lite upp och lite ner och totalt landat på ”bara” minus 2,9 kilo, vilket var lite mindre än hon hoppats på. Men bland annat åkte hon med dottern på fotbollsläger i Barcelona, dessutom tog det lite tid att ”komma in i rätt tänk”.
– Dock har jag lärt mig att fokusera på det jag faktiskt kan göra och inte tvärtom. Det är nog det bästa Mårten Nylén har hjälpt mig att förstå, sade hon då.

Har gått ner över 7 kilo

Därefter tog Towe dock i ”med hårdhandskarna” och fick de fyra efterföljande veckorna betydligt större resultat:
– Jag har gått ner varje vecka. Olika mycket, men jag har i alla fall gått ner – så nu är totalt 7,4 kilo väck! Den här månaden har jag också gått från att ”komma in i det” till att få allting att gå på rutin. Så jag har tuffat på med mina spinningpass på veckodagarna och har joggat på helgerna. Två områden jag dessutom har fokuserat extra mycket på är kosten samt det mentala tänket.

Har blivit bättre på att skapa balans

Vad gäller maten så har Towe blivit bättre på att planera och balansera saker och ting. En del helger har det blivit en hel del god mat och gott vin i det fina vädret. Men då har hon planerat väl för det, genom att logga allting i Wellobes app i förväg och balansera det med extra träning.
– Jag har också blivit mer matkräsen, nästan lite ”matnonchalant” till och med. Och med det menar jag att jag har blivit noga med kvaliteten på maten och att få så mycket näring och mättnad som möjligt från varje kalori. Jag har till exempel valt kyckling framför rött kött och äggröra till frukost än fil eller yoghurt. Och även om allt är tillåtet i Viktlubb så länge man bara planerar för det, så har jag slutat helt med bröd. Det är nämligen en trigger för överätning hos mig och är det någonting som Mårten Nylén har lärt mig så är det att utgå ifrån mig själv.
Behöver du också gå ner några kilon i vår? Kolla >>HÄR<<

Största hindret Towe själv

När det kommer till det mentala tänket så har Towe lärt sig att en hel del handlar om ren inställning:
– För några veckor sedan fanns det inte på kartan att jag skulle köra dubbelpass i spinning. Nu har det blivit regel. Det är absolut jobbigt, men jag har insett att det största hindret bara har varit jag själv. Vad är det värsta som kan hända liksom? Att jag blir lite tröttare än bara jättetrött! Men känslan efteråt är samtidigt dubbelt så skön!
Utöver det här har Towe även lagt till ett par joggingpass på morgnarna och här har det enda mentala hindret varit klockan:
– Jag går upp 04.45 och har löparklockan startklar kl 05. Men sedan måste jag vara hemma igen till 05.45 när min min sambo ska till jobbet. Och visst, första gångerna var det jobbigt, men nu har jag vant mig och uppskattar verkligen att få se dagen börja. Dessutom smakar kaffet efteråt underbart!

Dessa hälsofördelar har Towe redan vunnit

  • Hon har blivit starkare: Jag är betydligt starkare nu än vad jag var min första månad. Så all träning går så mycket bättre nu, oavsett kondition eller styrka. Jag orkar mer helt enkelt och ser fram emot mina pass.
  • Hon har fått bättre flås: Från att ha ”woggat” (powerwalkat + joggat) har jag börjat springa – på riktigt. Och både tiderna har blivit bättre och astmasprejen mindre behövlig. DET om något är två klara hälsofördelar. Och nu har jag fått så blodad tand att jag har anmält mig till Stockholm Halvmaraton den 15 september. Ooops…!
  • Hon har blivit av med sitt sötsug: Från att ha ätit någonting sött i princip varje dag har jag nu lyckats bli av med den där godisgrisen. Och det är en sådan befrielse att inte känna ett sötsug när jag går förbi kiosken eller bullhyllan i affären. En helt otrolig känsla!

Vill öka intensiteten nu

Och nu då, med bara en månad kvar. Vi undrar försiktigt vilken strategi Towe kommer att ha den sista tiden?
– Att höja ribban ett snäpp när det gäller maten och helt avstå från alkohol. För även om jag har registrerat varenda droppe hittills är det bättre att använda de kalorierna till bra mat så att jag kan få ännu bättre resultat av min träning. Sedan vill jag öka intensiteten på vissa löppass och testa att springa i intervaller.
Vad gäller spinningen så har hon redan stenkoll, där gäller det mer att inte avvika från några pass.
– Däremot är en av Mårtens viktiga ben sömnen och den kan jag faktiskt förbättra genom att gå och lägga mig tidigare, så att jag har fått min skönhetssömn när klockan väl ringer kvart i fem.
Och hur känner du inför de 7,4 kilo som du har kvar till din målvikt?
– Lite stressad om jag ska vara ärlig. Men så satte jag också ett väldigt ambitiöst mål och siktade mot stjärnorna, för någonting annat hade inte varit jag. Men håller jag mig bara till min plan nu så tror jag att det ska gå vägen. Och gör det inte det har jag ändå tagit hem högsta vinsten i form av en betydligt bättre form än tidigare. Framförallt har jag ju nästan blivit ”matnonchalant” – äntligen!

Se hur snabbt du kan nå DIN målvikt! Kolla >>HÄR<<

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här