Dennis har genomfört fyra veckor i "90 dagar med Mårten Nylén".
Dennis har genomfört fyra veckor i "90 dagar med Mårten Nylén". Foto: Mårten Nylén/Filip Häggberg .

Fick kämpa – för att äta 1 400 kalorier

Att äta 1 400 kalorier om dagen kan låta lite.
Men för Dennis Olander, 33, var det tvärtom – han hade till en början problem att komma upp i sin angivna kalorinivå.
– Nu jobbar vi med enkla lösningar för att Dennis ska äta tillräckligt, det är allt från knäckebröd till nötter i väskan, säger Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

När du blir medlem i Wellobe* får du en rekommenderad kalorinivå beroende på din längd, vikt, målvikt, ålder och ditt kön. Det gäller även årets offentliga deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Dennis Olander, 33 år, blev rekommenderad att äta 1400 kcal per dag. Till en början tyckte han det lät lite – men med tiden har han snarare haft problem att äta tillräckligt.
– Det känns som jag äter hur mycket som helst, men ändå står jag där på kvällen och har 300 kalorier kvar att få i mig. Ibland får jag nästan fuska och logga att jag har ätit mer än vad jag egentligen gjort, säger Dennis.

JUST NU: En månad på köpet

Enkla lösningar nyckeln

Om du äter för lite finns risken att kroppen svarar sämre och att resultaten inte blir som de bör, enligt Mårten Nylén.
– Nu har vi jobbat med enkla lösningar för att få ordning på det. Dennis får ha med sig knäckebröd, avokado eller naturella nötter i väskan för att på ett enkelt sätt kunna höja energinivån, säger han.

Få fri tillgång till samma verktyg som Dennis

“Man ska aldrig vara rädd för mat”

När Dennis inledde sina 90 dagar var hans bild av en nyttig kost att “äta sallad”.
– Han pratade om att äta sallad och kyckling, och lät nästan rädd för såser. Man ska aldrig vara rädd för mat, det handlar mer om att förstå var näringen och de bättre kalorierna finns. Men nu gör Dennis smarta val och börjar hitta lösningar, snarare än att fokusera på problemen.
Nå dina hälsomål – med vår metod

“Kroppen svarar jättebra”

Full koll på kosten – men träningen då? Den rullar också på för Dennis. Skadorna från förra årets motorcykelolycka har inte stått i vägen och han har nu hittat en nivå där han inte tränar för hårt.
– Kroppen svarar jättebra, trots att jag känner att jag vill ta i mer och träna hårdare. Men Mårten vet att det inte skulle ge mig bättre resultat, han trycker på rätt punkter, säger Dennis.
Mårten Nylén:
– Vi håller träningen enkel med effektiv, och nu har Dennis börjat anpassa den bättre efter sig själv och sina förutsättningar. Förut testade han tyngre vikter, men då kände han av knät. Är övningarna rätt och stärker rätt muskler så behöver inte vikterna vara tunga. Han väljer crosstrainer eller cykel emellanåt för att variera och inte bara promenera – det är supersmart eftersom det blir mer skonsamt för knät.

Det här är Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalskötare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7 år
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg
Nuvarande vikt: 109,6 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här