Med hjälp av Wellobe’s app har Nina koll på sitt energiintag under ”90 dagar med Mårten Nylén”.

Nina: Jag äter inte mindre – bara bättre

Att gå ner i vikt förknippas ofta med halvtomma tallrikar och ständig hunger.
För Nina Karlsson, 38, har det varit precis tvärtom.
– Det känns som att jag äter hela tiden, säger hon.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Kaloriunderskott är en förutsättning för att gå ner i vikt. Med det i bakhuvudet är det en vanlig uppfattning att mängden mat behöver begränsas kraftigt för att lyckas tappa kilon.
Men det behöver inte alls vara så dramatiskt som många tror. Genom att välja näringsrika och mättande livsmedel kan du hålla dig lika mätt som innan.

JUST NU: 50% rabatt

Behöver inte vara rädd för att äta

För Nina Karlsson, 38 år, har det varit en stor lärdom under hennes fyra första veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén”.
– Jag tänkte precis som många andra, att man måste dra ner på maten väldigt mycket. Men bland det första Mårten sa till oss var att vi inte skulle vara rädda för att äta. Och det är jag verkligen inte nu, det känns som jag äter hela tiden, säger Nina och fortsätter:
– Jag äter frukost, sen åker jag till jobbet och då är det nästan dags för mellanmål direkt. Och sen kommer lunchen. Det är inte så att tallriken är halvfull heller, den är fylld av mat. Gör man bra val blir det mycket, hade jag valt en hamburgertallrik hade det blivit mindre.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Får kalorinivå i appen

I Wellobe’s app har Nina fått en kalorinivå att förhålla sig till. Vad hon väljer att äta är helt upp till henne, men gör hon smarta val rymmer den mer. I början av sina 90 dagar hade Nina svårt att komma upp i sin rekommenderade nivå, och fick i stället lägga till livsmedel. Det kunde handla om fler ägg på morgonmackan eller ett större mellanmål.
– Jag får kommentarer som ”gud vad du sliter och är duktig”. Och absolut, jag har förändrat hur jag äter och tränar, men det har inte varit jobbigt. Jag äter oftare och är mättare än förut, jag är på gymmet tre gånger i veckan och promenerar fyra gånger i veckan. Det är inte så omvälvande som många tror, säger Nina.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

Tips när tiden inte räcker till

Under veckan som gått har Nina ställts inför utmaningar. Det har varit intensivt både på jobbet och i vardagen, tiden har inte alltid räckt till för att laga maten hon velat.
– När jag kom hem från jobbet hade jag 20 minuter på mig innan jag skulle iväg och skjutsa barnen till olika aktiviteter. Då tipsade Mårten om att jag kunde äta ett större mellanmål på eftermiddagen och lägga middagen senare eller äta en senare lunch. Det gäller att hitta små knep som funkar för en själv.

Nina Karlsson

Ålder: 38 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 76,3 kg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här