Magnus gick ner 21.5 kilo – på 90 dagar.

”Allt i vardagen blir enklare”

Magnus har gått ner 21,5 kilo på 90 dagar.
Med små förändringar har han fått stora resultat.
– Det är svårt att beskriva hur bra man mår när man tappat över 20 kg men allt i vardagen blir enklare.  Det var längesedan jag var så här pigg och kände så stor glädje över att leka med barnen, säger Magnus Jansson.

Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

För 90 dagar sedan vägde småbarnspappan Magnus Jansson in sig på 136 kilo. Sex år av stillasittande jobb, ingen motion och dålig kost hade satt sina spår och Magnus hade svårt att bryta sina vanor.

Idag 90 dagar senare har vår hemmadeltagare gått ner hela 21,5 kilo.

– Jag är stolt över vad jag åstadkommit och jag mår så mycket bättre nu. Det har varit en väldigt lärorik resa för mig där jag lärt mig mycket om mig själv och hur jag fungerar, säger han.

JUST NU: 50% rabatt

Små förändringar gav stora resultat

I början av 90 dagars utmaningen uppmanade Mårten Nylén deltagarna att fokusera på balansbordet. Där ett ben representerar kosten, ett ben representerar motion, ett ben sömn och återhämtning och ett ben stress. Han ville att de skulle fokusera på det stället där de var som sämst i utgångsläget.

För Magnus var det enkelt eftersom alla benen var lika dåliga.

– Jag kunde egentligen börja med vad som helst eftersom allt var lika dåligt, säger han.

Magnus valde att fokusera på små förändringar som skulle kunna ge resultat. Därför satsade han på att äta mer regelbundet, och i mindre mängd, och att börja röra på sig.

– Efter hand byggdes de upp och idag ligger jag ganska bra till med alla benen och mår strålande bra, säger han.
Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Magnus

”Det var helt avgörande”

För att lyckas har Magnus fokuserat på tre saker. Planering, kaloriunderskott och rörelse.

– Något som varit helt avgörande för mig har varit att göra matlådor för hela veckan och genom att planera vad jag skall äta under veckan gav jag mig själva förutsättningar för att lyckas. Jag började äta frukost, lunch, mellanmål och middag på kvällen och kände aldrig någon hunger och sötsuget försvann redan efter en vecka. Varje söndag planerar jag upp vad jag skall äta under veckan för att säkerställa ett kaloriunderskott.

En annan sak som varit viktig för Magnus är att inte gå ut för hårt.

– Jag har vid flera försök tidigare gått ut alldeles för hårt och velat ha alla saker på plats direkt som hård träning, nyttig kost och massa olika förbud. Det har aldrig fungerat långsiktigt för mig. Mårten poängterade tidigt att hålla det enkelt och inte gå ut för hårt vilket fick mig att tänka om. Jag har under utmaningen inte haft några förbud och har ätit allt jag velat fast i rätt mängder så att jag hela tiden har säkerställt ett kaloriunderskott.

Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

10 000 steg om dagen

Magnus som har ett stillasittande jobb har under utmaningen lagt fokus på att få in mer rörelse i sin vardag.

– Jag har ett stillasittande jobb där jag, om jag har tur, kommer över 3000 steg på en arbetsdag så för mig var det helt avgörande att sätta upp aktivitetsmål för dagen. Jag valde att jag skulle gå minst 10.000/steg om dagen vilket jag följde maniskt. För att nå 10.000 steg/dagen måste jag ta mig ut på promenader. Det blev också en avgörande förändring för mig att gå ut och gå varje dag och det gör jag än idag, 90 dagar senare, och mår dåligt om jag inte kommer ut.  Så den vanan har jag  skapat och den är nu väldigt viktig för mig.

Stor hjälp av appen

När det gäller kosten har Magnus haft stor hjälp av Wellobe-appen där han loggat all kost kontinuerligt.

– Det är väldigt enkelt. Allt man behöver är egentligen appen och en matvåg. Jag har fått många viktiga lärdomar genom att göra det dagligen, säger han.

Och Magnus berättar att han även lärt sig en hel del genom att läsa på både i appen och på webben.

– Jag har fått en massa tips, råd och inspiration från såväl experter till andra människor som gör samma resa och befinner sig i samma situation.Jag har nog läst om alla medlemscase i appen och efter det skapade jag en plan som passade mig, säger han.

Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

Enklare än han trodde

90 dagars utmaningen var enklare än Magnus trodde, något han tror beror mycket på det stöd och alla hejarop han har fått under utmaningen.

– Det har hjälpt mig att hålla igång även när det var som trögast och det är jag mycket glad för. Jag har också  haft en väldigt stöttande sambo som även om hon gjort fantastiska resultat i sin viktresa och gått ner 11 kg. Nu har vi båda mycket mer energi och är betydligt aktivare i vår vardag vilket har varit en jättestor hjälp.

Slutat snarka

Nu när Magnus har gått ner över 20 kilo har han märkt av en massa olika fördelar. 

– Det är allt från enkla saker som att leka med barnen och knyta skorna till att jag slutat snarka. Det tycker sambon är en riktig bonus, skrattar han.

Och även i garderoben har Magnus fått en ordentlig förändring.

– Jag har fått byta ut hela garderoben och även en del plagg jag köpt under resan. Tidigare hade jag oftast 3XL och nu är det XL som gäller, säger han.

Styrketräningen var svårast

Det som Magnus upplever har varit svårast under utmaningen var att komma igång med styrketräningen.

– Jag hade tänkt hela tiden att jag skulle köra styrketräning men det blev svårt av flera anledningar. Dels för att det är svårt när man är så överviktig som jag var men också för att jag hade en begränsad tid för träning och då prioriterade jag mina promenader, säger han och fortsätter:

– Nu har jag tagit hjälp av en PT och kommit igång men jag kan glädja andra som vill gå ner i vikt och inte vill träna att det går bra att bara köra promenader, säger han.

Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

Kommer att fortsätta

Nu efter 90 dagar kommer Magnus att fortsätta sin livsstilsförändring. Både med kosten och träningen. 

– I höst kommer jag att börja spela innebandy igen vilket jag inte gjort på 5-6 år och det ska bli riktigt roligt och sedan kommer jag köra på styrketräningen som blir lättare och lättare, säger han och fortsätter:

– Jag är väldigt ödmjuk inför att det här är bara starten på en lång resa, jag är fortfarande kraftigt överviktig. Men viktminskning handlar om att långsiktigt bryta dåliga vanor och skapa nya hållbara vanor och nu har jag verkligen tagit ett stort kliv i rätt riktning. Jag kommer därför att  fortsätta skapa bra resultat för att nå mitt långsiktiga mål på 99kg till årsskiftet. 

Resultat

Startvikt: 136 kg
Vikt nu: 114,5 kg
Resultat vikt: -21,5 kilo
Midjemått: - 25 cm

Så har Magnus gjort:

  1. Planerat alla måltider och lagat matlådor
  2. Loggat all kost med appen och följt kalorimålet utan att ha några förbud
  3. Haft som mål att gå minst 10 000 steg om dagen

Namn: Magnus Jansson
Ålder: 32
Yrke: Regionschef
Hemstad: Sandared
Familj: Sambo, två barn, 3 år och 6 månader
Instagram: @manganjansson
Längd: 178 cm

Hoppa på utmaningen du också! Det här får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp
Det här är ”90 dagar med Mårten Nylèn”

Följ oss för mer inspo:
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här