Karin Dahlin har genomfört sina första sju dagar.

“Nu vaknar jag innan klockan ringer”

En vecka av “90 dagar med Mårten Nylén” är avklarad.
Redan märker Karin Dahlin, 44, av flera fördelar.
– Jag trodde mitt sockersug skulle öka, men det är nästan borta.

Gör utmaningen parallellt med Karin – som medlem

Karins mål inför ”90 dagar med Mårten Nylén” var att få ihop vardagspusslet. Att genom rätt kost, regelbunden motion och smart tänk hitta rätt balans – så att hon orkar ta sig igenom en vanlig dag. Tidigare somnade Karin så fort hon kom hem från jobbet. Men efter bara en vecka med coachning från Mårten Nylén har hon haft mer energi och kunnat sova mer normalt.

“Jag är mer utvilad”

– Nu håller jag mig vaken och kan tack vare det gå och lägga mig i tid på kvällen. Jag känner mig mycket mer utvilad, jag vaknar innan väckarklockan ringer till och med, säger Karin.
Hon beskriver sin första vecka som omtumlande – på ett positivt sätt. Karin har fått lära sig mycket, bland annat genom att lägga om sina matvanor. Tidigare har hon ätit mindre på dagen för att “spara plats” för mat och fika på kvällarna, men där har Karin fått tänka om.
– Nu fokuserar jag främst på frukost och lunch, mot kvällen är jag mer smart. Det blev en riktig ögonöppnare för mig, att det är klart att det är bättre. Jag är ju mer aktiv på morgonen och på dagen, då är det naturligt att också äta mer då.

JUST NU: 50% rabatt

Sockersuget i princip borta

Tack vare det har Karin en jämnare blodsockerkurva under dygnet – något hon tror kan förklara att hon knappt känner av det starka sockersug hon haft i flera år.
– Jag trodde det skulle bli riktigt jobbigt, för det har alltid funnits där. Men nu har det varit lugnt, jag klarade till och med helgen utan några problem.
En annan sak som Karin lärt sig är att inte sätta gasen i botten direkt. Innan har hon tänkt att det är den som tränar hårdast, springer längst och äter minst som också får bäst resultat.
Men så är det sällan i verkligheten. Mårten Nylén förklarar:
– Den som springer allt de kan i början kommer sällan i mål. Tanken med de här 90 dagarna är att skapa bra vanor som håller i längden och som man mår bra av – långt efter de 90 dagarna är slut. Sätter man gasen i botten direkt blir risken större för både skador och sjukdom, men också att man tröttnar och ledsnar.
Starta dina egna 90 dagar – som medlem

Dragit ned på intensiteten

Med den insikten valde Karin, som är anmäld till 20 springlopp 2020, att ställa in helgens halvmarathon. I stället anmälde hon sig till ett femkilometerslopp.
– Springer jag “halvmaran” vet jag att jag är väldigt trött i tre-fyra dagar, dessutom kan jag skada mig eller bli sjuk. Det är helt enkelt inte värt det, inte om jag ska nå mina mål under de här 90 dagarna. Men det var inte lätt att ställa in, jag är en tävlingsmänniska som inte gillar att banga! Som tur var får jag lika många medaljer runt halsen efter det här andra loppet också.
Mårten Nylén:
– Karin är van att träna tills hon stupar och sen vara sliten i dagar. Nu jobbar vi med flera olika med övningar och träningsformer med lägre intensitet, för att se till att hon kan göra något rörelsemässigt varje dag.

Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemstad: Värmdö, Stockholm
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin
Längd: 155 cm
Startvikt: 80,3 kg
Nuvarande vikt: 79,3 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här