Prova att se livet som ett bord med fyra ben, tipsar Mårten Nylén.
Prova att se livet som ett bord med fyra ben, tipsar Mårten Nylén. Foto: Marcus Järvinen.

Min grundfilosofi: "Balansbordet"

Äter du för mycket, rör dig för lite, stressar för mycket eller sover för dåligt? Då kan det vara dags för en livsstilsförändring. Testa att utgå ifrån min filosofi "Balansbordet".

För att må bra behöver du skapa balans i livet. Mitt tips är därför att börja med att se över de bitarna i ditt liv som påverkar din allmänna hälsa. Som hjälp kan du tänka dig livet som ett bord med fyra ben, där varje ben representerar varsitt område.
1. Kosten
2. Motionen
3. Stressen
4. Vilan, sömnen och återhämtningen

Kanske är ett av benen trasigt. Har du däremot problem med två eller fler ben så kommer hela bordet tillslut rasa. Fundera därför över din livssituation och identifiera ditt svagaste "ben". Där du är som svagast, är också var du ska börja förändra.

Flera svaga ben?

Grattis! Då kan du själv välja vilket område du vill börja med. Försök alltså inte lösa alla problem på en och samma gång, då är risken att det känns övermäktigt.

Välj hellre ut ett område att arbeta fokuserat med. Ofta hänger problemen ihop, så börjar du äta bättre kommer du ha mer ork till att motionera. Och börjar du motionera kommer du också att sova bättre, och så vidare.
Lycka till!

Det här får du som medlem i Wellobe

Varmt välkommen till oss!

Mårten Nylén

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här