PRIVAT/Mårten Nylén. Martin Almgrens kläder är sponsrade av Intersport och Craft sportswear.

”Lika stort som att åka till månen”

Martin Almgren, 30, har avverkat sin femte vecka i ”90 dagar med Mårten Nylén” – och har redan gått ner 15,2 kilo. Här är hans bästa tips på vad du gör när du är hungrig som en varg, är på språng eller helt enkelt inte känner för att träna.
– Att jag inte köper choklad som mellanmål nu är ett lika stort steg för mig som att åka till månen, säger han.

Testa samma program

Efter några riktigt tuffa premiärveckor med luginflammation, antibiotika, ett tufft spelschema och en veckas utlandssemester, tycker artisten Martin Almgren äntligen att saker och ting börjar falla på plats i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén". Han har redan lärt sig massor. Och idag delar han med sig av sina bästa tips.

Här är Martins bästa tips när... ... du är hungrig som en varg:

– Före eller efter Wellobe? Haha, mitt bästa tips är att inte bli hungrig som en varg. Jag försöker äta någonting var tredje timme för då blir jag aldrig vrålhungrig. För mig fungerar det att dricka vatten eller kaffe om jag blir sugen på något. Och efter att jag har ätit eller druckit låser jag fast mig själv i soffan och kastar bort nyckeln, och väntar på att känna mig mätt.

Nå din drömvikt med oss!

... det är fredagskväll:

– Då jobbar jag så länge jag kan. Sen brukar jag gå ut och gå på kvällen och efter det gå och lägga mig tidigt. För mig är helgen starkt förknippad med att unna sig, så i början av utmaningen kändes det tråkigt att inte kunna göra det. Men nu när jag ser resultaten känner jag att det är värt det.

... du inte hinner planera dagens mat i förväg:

– Oj, då är det problematiskt, ha ha. Men bästa tipset då är att kanske gå till ett ställe där du vet vad som finns. Så testa inte ett nytt lunchställe den dagen. Jag brukar köpa sallad vid disk när jag inte har med mig mat. Det känns lite roligare än att köpa en gurka att knapra på.

... du är på språng:

– Jag brukar ha med kvarg och frukt. Det går att köpa nyttigare alternativ av mellanmål när man är på språng om man bara kollar. Att jag inte köper choklad som mellanmål nu är lika stort som att få en människa som aldrig rört på sig att springa ett maraton samma dag. Eller ett lika stort steg som att åka till månen. Men mitt bästa tips är ändå att förbereda sig och packa med mellanmål.

... du helt enkelt inte känner för att träna:

– Jag tycker inte du ska tvinga dig själv att träna om du inte känner fördet. Innan utmaningen hade jag inte tränat på 10 år och utvecklat en allergi mot träning. Jag tycker att du ska lyssna på hjärnan om du absolut inte känner för att träna, eller om livet kommer emellan. Du behöver heller inte bli stressad om du missar ett träningstillfälle. Men försök att ta promenader och få in träningen successivt, så att det till slut blir en vana.

... du helt tappar motivationen:

– Jag har tappat motivationen minst tjugo gånger under de här veckorna. Det du kan göra då är att fråga dig själv varför du gör det här. Försök att hitta en ljuspunkt i det du gör och om du känner att det kommer bli bra, fortsätt. Den här gången har jag tänkt mycket på varför jag gör det här och landat i att jag gör det för min egen skull. Jag har inget slutdatum när jag ska vara klar, det får ta den tid det tar.

Redan medlem? Se även coach Mårten Nyléns svar
Namn: Martin Almgren
Ålder: 30
Bor: Lindesberg
Yrke: Artist
Instagram: martinalmgren
Familj: Mamma, pappa, bror
Längd: 188 cm
Startvikt: 155,7 kg
Midjemått: 157 cm
Bröstmått: 141 cm
Vecka 1: -6,3 kg
Vecka 2: -4,3 kg
Vecka 3: +0,4 kg
Vecka 4: -2,5 kg
Vecka 5: -2,5 kg

Så gör du för att vara med

Alla som är medlemmar i Wellobe kan följa programmet parallellt med Martin. Du väljer själv när dina 90 dagar ska starta och varje vecka får du sedan:
* Specialtips för din kost
* En utmaning
* En motivationsfilm
* En 12 veckor lång plan för din träning med specifika övningar.
* Extra tips, råd och coaching i Facebook-gruppen "Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe".
Testa samma grej

Följ oss för att se hur det går
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här