Jonas om sin hälsoresa i Wellobe.

”Det är en ny kunskap som kommer sitta kvar även över tid”

Tre veckor har passerat för våra deltagare i 90 dagar med Mårten Nylén.
För Jonas har det varit en vecka där han har fokuserat på planering och att lära sig att hitta en rimlig nivå av kaloriintag.
– Man börjar få lite hum om vilken typ av mat som är kalorisnål och behöver inte längre lusläsa näringsrutan på varje produkt man köper. Det är en ny kunskap som kommer finnas kvar även över tid!

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Jonas

Tre veckor har passerat för våra deltagare i 90 dagar med Mårten Nylén och för Jonas har det inneburit att han nu börjat komma in helt i livet med de nya vanorna.

– Jag man har lärt sig att den dagliga promenaden ska in någonstans och att det vita brödet inte ska fram på frukosten längre, skrattar han och fortsätter:

– Samtidigt är det en utmaning att lära sig landa på en rimlig lagom-nivå av kaloriintag. Den första veckan var jag stenhård mot mig själv för att bryta mitt mönster, det funkade hyggligt den andra veckan också men nu vill jag försöka hitta marginaler som tillåter mig att äta nåt extra gott senare under dagen eller veckan. Och det kräver planering, säger han.

JUST NU: 50% rabatt

Vill hitta en hållbar livsstil

Målet för Jonas är att hitta en hållbar livsstil där han kan unna sig något extra på helgerna men att livet i veckorna är anpassade.

– Att få unna mig en trevlig helgkväll utan att förstöra mitt schema är min förhoppning att jag ska kunna få till framåt. Det ger också en bra morot att orka i veckorna, säger han.

Redan nu har den förändrade livsstilen gett resultat. Denna veckan gick Jonas ner 2 kilo. Totalt har Jonas gått ner 7,5 kilo – på tre veckor.

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

Mycket motion

Motionen är en viktig del för Jonas och något han uppskattar. Under veckan har han också hunnit med en hel del. Utöver de dagliga promenaderna har det även blivit ett pass volleyboll och besök på gymmet. 

– Sen åkte jag med mina grabbar till Yoump för att hoppa studsmatta. Det var jätteroligt för både barnen och  mig, och ett effektivt sätt att bränna kalorier!

Testa samma program som Jonas – starta dina 90 dagar här

Jonas bästa tips

  • Den första och enklaste förändringen jag gjorde som tydligt visade resultat var att byta ut frukostbröden mot knäckebröd och att byta ut yoghurt mot lättfil. 
  • Att verkligen ta sina 30 min promenad varje dag har varit värdefullt. Inte bara för att bränna kalorier utan för att få den friska luften också. Ibland behöver den stunden planeras in kvällen innan, så man vet när på dagen tiden ska finnas.
  • När det handlar om motion är detviktigt att man hittar nåt man själv tycker är lite roligt, så det inte blir en belastning. Yoump var för mig bara lek med barnen men blev ett hyggligt träningspass!

Gör utmaningen parallellt med Jonas

Jonas Castor

Ålder: 40 år
Yrke: Jobbar på familjerätten
Hemstad: Jönköping
Familj: Min fru Maria och våra tre barn, Isak 10 år, Noa 7 år och Liv 4 år.
Längd: 187 cm lång
Startvikt: 103 kg
Vikt nu: 95,5 kg
Resultat denna veckan: −2,0 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här