Beas sockersug har försvunnit efter fyra veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén”.

Bea: ”Nu är jag tillbaka igen”

Fyra veckor har passerat av ”90 dagar med Mårten Nylén”.
För Bea har det varit en fyra veckor lång resa tillbaka från sjukhuset och tillbaka från covid-19.
– Jag har lyssnat på min kropp och låtit återhämtningen ta tid men nu känner jag att jag är tillbaka igen, säger Bea.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Under veckan som gått har Bea fokuserat på att äta rätt och att få till rörelse varje dag.
– Det är en sak som jag tror verkligen är viktig oavsett om man försöker ta sig tillbaka från en sjukdom eller bara vill förändra sin livsstil. Jag tror verkligen att rörelse i vardagen är nyckeln. För min del har det handlat om promenader varje dag och sen har jag varit på gymmet och testat lite lugna övningar, säger hon.

Investera i din hälsa du också!

Har fått bättre tålamod

Beas största utmaning har varit att  få till kosten och där har hon jobbat hårt på att få till rutinerna och att äta regelbundet.

– Det är lätt att få till bra måltider men det som är viktigt för mig är att se till att äta regelbundet. Jag är verkligen en sockertorsk så jag måste se till att hålla blodsockret på en jämn nivå. Ibland har jag däremot haft svårt att nå upp till den kalorimängd som jag behöver få i mig men då har jag lagt till något extra som lite nötter eller avokado.

Nu när har det gått några veckor och rutinen sitter.

– Jag är inte sugen på socker längre och jag märker att mitt tålamod också har blivit så mycket bättre. Tidigare kunde jag tappa tålamodet med mina barn ganska snabbt men nu känner jag mig mycket mer balanserad, säger hon.

Låtit kroppen vila

Under vecka fyra har Bea mer och mer känt sig som vanligt och att kroppen har återhämtat sig från sjukdomen.

– Jag känner mig fortfarande svagare i kroppen men jag är piggare och känner att jag orkar så mycket mer nu än vad jag gjorde för en vecka sedan. Det har varit bra att lyssna på kroppen och att jag inte körde igång hårt utan vilade och återhämtade mig, säger hon.

Och det är något som även Mårten märkte av under veckans pass.

– Det är en enorm skillnad. Det är individuellt hur lång tid kroppen behöver för att återhämta sig och därför har vi fokuserat på att anpassa och gå igång lugnare så att kroppen får följa med. Men när vi träffades denna veckan så var det väldigt tydligt att Bea nu mår mycket bättre och nästa vecka kommer vi öka tempot, säger han.
Gör utmaningen parallellt med Bea

Vikt nästa vecka

Nu när Bea mår bättre kommer hon, precis som de andra deltagarna, att börja kolla av sin vikt varje vecka.

– Det ska bli spännande att se vad som hänt och vad som händer nu när jag mår bra och inte äter någon medicin längre. Under sjukdomen har vi inte fokuserat alls på vågen men nu ser jag fram emot att vara tillbaka och kunna vara med och köra på som de andra, säger Bea

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här