Sofia Yoo/Privat. Över 40 kilo har Martin Almgren gått ner i vikt, med Mårten Nylén och Wellobe.

Martin Almgren: ”Enklast har varit att räkna kalorier”

Det har inte varit en enkel resa för Martin Almgren, 31. Allt från blodiga skoskav och ryggvärk, till förkylning och pollenallergi har stått i hans väg. Ändå har han gått ner totalt 42 kilo.
– Allra enklast har varit att räkna kalorier. Det har inte ens varit jobbigt, säger han.

Håll formen i sommar – med samma verktyg som Martin
Martin Almgren är countrysångaren från Lindesberg som sjöng sig ända fram till första plats i Idol 2015. Hösten 2018 antog han utmaningen ”Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe” och väckte uppmärksamhet även där. När han började vägde han 156 kilo. Och tre månader senare hade han gått ner 27 kilo och 25 centimeter i midjan.
– Innan ville jag helst att bussen skulle köra ända in i lägenheten och till soffan. Nu känner jag en otrolig skillnad i kroppen och vill fortsätta med Wellobe* till midsommar, sade han då.

Nå din drömvikt med oss!

Att gå ner i vikt inte det viktiga

Så hur har det gått? Under våren har Martin gått ner ytterligare 15 kilo. Någonting han poängterar är dock att han aldrig har drivits av ”viljan att bli smal”. Problemet har varit samhällets syn på överviktiga och viktigast av allt: hans alltmer försämrade hälsa.
– Jag har inte kunna handla kläder och har haft svårt att få plats på bussar och i karuseller. Och har jag mött en brant backe eller gått några hundra meter till tunnelbanan har det känts som om jag ska dö. Så jag har enbart gjort det här för min hälsa – och inget annat. Dessutom har jag tagit det helt på mina villkor och i min takt, säger han.
Behöver du hjälp med dina hälsomål? Testa samma metod som Martin

Kontroversiella metoder

Varje vecka har Martin delat sina med- och motgångar på Aftonbladet och Instagram. Och han är inte en person som skräder sina ord. Några kontroversiella teman har varit hans ”äggdiet”, hans sätt att ”äta som en ko” och hans knep att ”använda handen”.
– Ha ha, ja. Äggdieten innebar att jag en period levde på ägg, eftersom jag hatar att laga mat. Men att bara koka eller steka några ägg eller göra en omelett är superenkelt. Att ”äta som en ko” betydde att jag börjat äta oftare och mer regelbundet för att jämna ut blodsockret. Och handknepet betydde helt enkelt att jag använde handen för att måtta upp rätt mängder mat, då den liksom alltid är med.

Träningen tuffast

Varje vecka har Martin blivit coachad av Mårten Nylén, träningsexpert på Wellobe. Det är det Martin har tyckt varit tuffast, eftersom han verkligen hatar att träna.
– Samtidigt har Mårten hela tiden anpassat träningen efter mig. Så egentligen har jag bara varit på gymmet en gång i veckan och promenerat resten av tiden. Det är fullt görbart och när man vecka efter vecka får positiva resultat blir det verkligen enkelt att gå ner i vikt. Då är det bara att fortsätta att göra det man gör, säger Martin.
Kolla: Så har Martin fått hjälp

”Det känns rätt gött”

Ytterligare ett kvitto på vilken enorm förändring Martin åstadkommit var att han nyligen upptäckte att han plötsligt kom i sin gamla studentkostym igen:
– Den har jag inte burit på 13 år. Men häromdagen hade jag den på en minnesstund. Och även om den är totalt oanvändbar eftersom den stilmässigt känns som en skjorta från 1805 så känns det rätt gött.

Namn: Martin Almgren
Ålder: 31
Yrke: Artist
Bor: Lindesberg
Längd: 188 cm

Mått den 1 okt 2018
Startvikt: 155,7 kg
Väger idag: 113,2 kg
Kom igång med DIN hälsoresa – redan idag

Det här får du som medlem

* En individuell kostplan
* En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut

* En bank med tusentals kaloriberäknade recept
* Träningsprogram och filmer
* Dina framsteg i grafer och tabeller
* Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
* Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
Varmt välkommen till oss!
Läs även "13 nycklar till att gå ner i vikt"

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

Bli medlem >>HÄR<<

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här