Joacim har avverkat sin första vecka i Wellobe.

Vecka 1: ”Jag har gått ner 4,5 kilo”

Bättre planering, mer regelbundenhet och mer grönt.
Joacim har gjort en helomvändning ”90 dagar med Mårten Nylén” – som har gett resultat.
– Jag har gått ner 4,5 kilo.

Testa samma verktyg som Joacim

Vad har du fått för rekommenderad kalorinivå i Wellobe?
– Min rekommenderade kalorinivå ligger på 1 754 kalorier om dagen. Jag har aldrig vetat hur många kalorier jag har stoppat i mig innan, men förstår nu att det säkert måste varit det dubbla. Nu håller jag den här nivån stenhårt och det blir lättare och lättare hela tiden.

Har du ändrat din kost på något annat sätt?
– Hela mitt sätt att äta har förändrats. Förut hade jag ingen plan alls och åt det jag kände för. Exempelvis hoppade jag ibland över frukosten och åt buffé till lunch. För att få lite ny inspiration på nyttig matlagning har jag nu beställt Coop Hälsokasse, som ju är ett samarbete mellan Coop Sverige och Wellobe. Här har jag fått en hel del tips på bra och intressanta rätter. Det har också blivit lättare att få insikt i vad jag stoppar i mig om dagarna.
Nu äter jag också oftare men mindre per gång. Åtminstone försöker jag stoppa in ett mellanmål mellan frukost och lunch, och även ett på eftermiddagen. Tidigare rationaliserade jag även bort grönsakerna för att få vardagsmiddagarna snabbare på bordet, men nu har jag blivit bättre på att äta sånt – och då inte bara tomater, gurka och sallad utan även broccoli och blomkål. Jag äter heller inte för nära läggdags.

Hur har du rört på dig då?
– Framförallt har jag morgonpromenerat och låtit bli att äta upp de motionskalorier jag har "tjänat in". Jag vill ju hitta en balans i min nya livsstil och börjar jag använda mina belöningar är jag rädd att halka tillbaka i gamla spår. Förra veckan fick jag även följa med Wellobe på "Bounce fitness". Det var verkligen en ny upplevelse som fick mig att inse att träning inte måste betyda att man åker till gymmet och kör skiten ur sig, utan träning kan också vara roligt.
Och överlag, vad har varit lättast och svårast?
– Det som jag har upplevt som lättast har varit min motivationsnivå. Svårast har varit att tillämpa Mårtens "Balansbord" i praktiken för motionen, vilan, kosten och stressen.

Hur ser du på de kommande veckorna?
– Att komma igång med träningen med Mårten och få in matrutinerna bättre. Idag tar det en del tid med maten då det finns en osäkerhet om vad jag kan äta eller inte.

Förkyld eller ej, du har trots det gått ner hela 4,5 kilo bara första veckan. Hur känns det?
– Det känns jättebra! Man ser resultat snabbt och det motiverar mig ännu mer. Däremot förstår jag att det inte kommer att rasa så varje vecka så jag får inte bli besviken om det "bara" visar minus 1 på vågen.
Få alla Jockes tips och råd – vecka för vecka

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här