Sofia Yoo/PRIVAT

”Jag är en allt-eller-inget-person”

Tvåbarnsmamman Priya Eklund, 40, beskriver sig själv som en "allt-eller-inget-person". Så trots att hon är utbildad spinninginstruktör och älskar träning har hon aldrig riktigt lyckats gå ner sina gravidkilon.
– Ställer du en skål chips framför mig är den troligtvis tömd inom fem minuter. Mitt tips är därför att satsa på sådant som är gratis rent kalorimässigt och som man kan äta obegränsade mängder av – som till exempel äpplen, säger hon.

Testa samma grej som Priya

Ganska länge har tvåbarnsmamman Priya Eklund, 40, från Kolmården skyllt sina överflödiga kilon på sina två graviditeter. Men nu är det 8 år sedan hon fick sitt yngsta barn. Som en av hemmadeltagarna i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén" vill hon nu komma i form igen. Och bara en vecka in i utmaningen har hon gått ner nästan 2 kilo.
– Den här gången har jag loggat all mat och motion med Wellobes mobilapp*. Och eftersom jag inte kan äta i rimliga mängder och äter så fort det finns mat – även om jag inte är hungrig – har jag satsat på sådant som i princip är "gratis" rent kalorimässigt. Exempelvis äter jag vegetariskt och ibland även veganskt – om inte äggen finns i en kladdkaka eller mjölken i en glass. Så nu har jag fokuserat på kalorisnål mat, som till exempel äpplen. Jag tänker också på vad kroppen behöver rent näringsmässigt, säger hon.

Nå din drömvikt med oss!

Har tappat glädjen i sin träning

Priya har också tagit minst en promenad och tränat någonting i princip varje dag. Hon är utbildad spinninginstruktör och tycker egentligen att all träning är kul träning.
– Spinningpasset kör jag en gång i veckan då det är schemalagt. Men orkar man inte riktigt blir ingenting roligt och därför har jag den senaste tiden förlorat glädjen.

”Visst, jag kommer svära...”

Nu ska det dock bli ändring. Som hjälp finns Wellobes träningsexpert Mårten Nylén.
– Första samtalet var jättebra. Vi pratade inte bara om vikten av att äta och träna rätt, utan även om hur jag ska skapa balans i mitt liv. Mårten fick mig också att förstå att jag kan nå mina mål utan att behöva offra allt. Visst, jag kommer säkert svära och tycka att allt är skit under de här 90 dagarna. Men jag kommer att göra det jag behöver göra.

Så tycker Mårten om Priyas första vecka

Enligt Mårten Nylén, så har Priya gjort en grym första vecka och startat riktigt bra.
– Hon har själv sagt att hon har tappat glädjen i sin träning och att kosten skulle bli hennes stora utmaning. Och då handlar det om att inte "övergöra" och att förstå att allt inte behöver vara bra för att det ska fungera, säger han.

Så ska Priya äta och träna
Bli medlem och ta del av ALLA Mårtens rekommendationer
Namn: Priya Eklund
Ålder: 40
Bor: Kolmården
Yrke: Föreläsare på Arbetsförmedlingen och programledare i deras jobbpod
Familj: Är gift och har två barn som är 8 och 11 år
Längd: 164 cm
Startvikt: 78,8 kg
Midjemått: 105,5 cm
Stuss: 109 cm

Vecka 1: -1,7 kg

Testa samma grej som Priya
Följ oss för att se hur det går
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här