Från att ha ätit för få kalorier har Ingela Laméus nu ökat sitt kaloriintag.

Hon äter mer – och går ner i vikt

Från att ha ätit för få kalorier har Ingela i ”90 dagar med Mårten Nylén” ökat sitt kaloriintag.
– Med andra ord äter jag mer nu än i början och fortsätter gå ner i vikt!

Namn: Ingela Laméus
Ålder: 37 år
Hemort: Älvkarleby
Yrke: Gruppledare
Längd: 163 cm
Startvikt: 81,3 kg
Målvikt: 69,3 kg

Viktnedgång vecka 1: -4,5 kg
Viktnedgång vecka 2: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 3: -0,9 kg


OBS! Ingelas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Testa samma metod som Ingela >>HÄR<<

Den första veckan var Ingela väldigt mån om att dra ner sitt kaloriintag i tron om att det skulle hjälpa hennes viktminskning. Första dagen hon loggade åt hon därför bara totalt 541 kalorier och de efterföljande dagarna endast mellan 500 och 770 kalorier. För ju färre kalorier desto mer borde hon förstås gå ner i vikt, tänkte hon.
– Viktigt att poängtera är att jag åt både frukost, lunch och middag men inga mellanmål. Men alla måltider var väldigt kalorifattiga och det var så jag trodde att jag skulle göra, säger hon.

JUST NU: 50% rabatt

Viktigt med vila när man är sjuk

Efter denna magra vecka svarade dock Ingelas kropp tvärtom negativt på den magra kosten. Och vecka två blev hon istället sjuk, så även hennes meddeltagare Joacim Rahm. Det skulle troligtvis ha att göra med hennes energiintag och näringsintag, enligt Mårten Nylén:
– Ska ni ta med er någonting här från mig idag så är det att alltid göra det som är smartast för att nå era mål. Skulle vi gasa på fullt ut nu skulle vi bara förlänga sjukdomstiden. För är immunförsvaret rubbat är också kroppen försvagad, så det viktiga nu är vila och återhämtning. För stressar ni upp kroppen nu kommer ni troligtvis sova dåligt. Och vid hög stress och dålig sömn höjs kortisolnivåerna, vilket motverkar både förbränningen och sänker muskelmassan.

En jämn energimängd underlättar förbränningen

– Då pratade jag och Mårten mycket om hur mitt näringsintag egentligen skulle se ut. Han hjälpte mig att förstå vikten av att faktiskt äta rätt antal kalorier samt att se till att också äta regelbundet för att inte försätta kroppen i svält, fortsätter Ingela.
Mårten tipsade även Ingela om att lägga till ett mellanmål på förmiddagen och eftermiddagen, och skjuta på sin lunch någon timme för att öka energiintaget.
– Det viktiga är att se till att ge kroppen en jämnare energimängd, för då kommer den också att kunna göra av med mer.

”Mamma, du ser så mycket gladare ut nu”

Nu, vecka tre, är Ingela mycket noggrannare med att komma upp i den kalorinivå Mårten rekommenderar samt att tillföra kroppen energi var tredje timme.
– Om måltiden är för låg adderar jag bara något livsmedel som hjälper mig komma upp i “rätt” nivå. Mårten har gett mig massa förslag på livsmedel som kan höja kalorihalten utan att portionerna ökar, som till exempel avokado och naturella nötter. Andra tips är snabba och enkla mellanmål som kvarg, äpplen, päron, keso eller några vindruvor. Med andra ord äter jag mer nu än vad jag gjorde i början. Och ändå fortsätter jag gå ner i vikt!
Och vad skulle du säga är dina 3 största förändringar annars?
– Att jag har insett att det är roligt att äta bra och hälsosamt, att jag har fått bättre kondition och kan springa igen, och att min familj och mina vänner ser en så stor förändring. Häromdagen sade mina barn att ”mamma, du ser så mycket gladare ut nu”. Bara det gör det värt allt!
Se alla Ingelas artiklar – vecka för vecka

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här