Så gick Cecilia ner 14 kilo i Wellobe.
Så gick Cecilia ner 14 kilo i Wellobe. Foto: Marcus Järvinen.

”Ingenting är jobbigt längre”

Cecilia var trött, överviktig och saknade energi.
Sen hoppade hon på utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”.
– Jag är en helt annan människa. Ingenting är jobbigt längre. Jag mår så mycket bättre inifrån och ut!

Nå din drömvikt – med samma metod som Cecilia

Då vägde Cecilia Bashier, 33, 91 kilo och kände sig allmänt trött och sliten. Hon var fast i sockerträsket, hade lagt av med motion och hade knappt ork eller tålamod med att hitta på saker med barnen.
Men efter att hon hoppade på utmaningen 90 dagar med Mårten Nylén har den gamla Cecilia förbytts mot sitt tidigare jag.
– Ingenting är jobbigt längre. Jag flyger fram när jag är ute och går. Jag promenerar mer än gärna istället för att ta bussen eller tåget. Jag orkar vara med mina barn en heldag med aktiviteter utan att slänga mig på soffan efter två timmar. Dessutom så är min mage inte svullen längre, något som jag tidigare ofta kunde ha problem med, säger hon och fortsätter:
– Hela min kropp mår så mycket bättre inifrån och ut. Jag känner mig 10 år yngre. På riktigt!

Nå din målvikt med oss!

Appen var en stor hjälp

Det lättaste med livsstilsförändringen var, enligt Cecilia, att ändra kosten.
– Det var lättare än jag trodde. När man väl fått in en rutin så rullade det på. Jag har försökt flera gånger tidigare under årens lopp, men tagit snedsteg nästan direkt. Tack vare Wellobe-appen och att man loggade allt man åt, så fick man in en helt annan kontroll än innan. Det var superbra! Jag har också fått en förståelse för vad mat innehåller på ett bra sätt.
Men allt har inte varit lätt för Cecilia. Att  ge upp socker, som tidigare var en stor del av Cecilias liv, var en riktig utmaning.
– Sötsuget försvann efter tio dagar men det var riktigt tufft, säger hon och fortsätter:
– Jag älskar bullar, bakverk och godis. Innan utmaningen var det en del i min dagliga kost. Men jag tog en dag i taget. Hade jag klarat en hel dag utan, så var det en seger. Sen klarade jag två, då var det en klapp på axeln. Efter 3-4 dagar började jag känna att jag inte kunde ge upp och bryta. Då skulle ju alla dagarna vara förgäves.

Har inte ont längre

Under utmaningen lyckades Cecilia gå ner hela 14 kilo och väger nu 77,1 kilo. Och viktminskningen har påverkat henne både när det gäller välmåendet och energin på gymmet.
– Allt är verkligen förändrat. Jag är piggare, gladare och har mer energi. Sen har jag inte ont längre, säger hon och fortsätter:
– Innan jag hoppade på utmaningen hade jag ont i höfter, vilket jag trodde var en följd efter graviditeterna. Men nu när jag blivit av med vikt så känner jag ingenting! Om det är vikten eller att jag rör på mig och håller igång muskler och leder vet jag inte. Men nu känns det som jag orkar precis vad som helst!

Kommer att fortsätta

Cecilia har som mål att komma ner till ungefär 70 kilo så hon har en bit kvar på resan. Därför kommer hon att fortsätta att logga maten i wellobe-appen och att träna.
– Jag kanske inte kommer att köra med lika hög intensitet som de sista 3 månaderna, men fortfarande med fokus på det! Träningen kommer jag att fortsätta med. Framförallt kommer jag att börja springa mer. Jag har saknat löpningen. Det enkla i att kunna gå ut och springa 30-40 min och ha gjort en bra motionsrunda. Det behöver inte ta mer än så för att man ska må bra. Nu kan jag det!
Att kunna springa igen var också ett av de mål som Cecilia hade med utmaningen – och att få på sig sina vigselringar.
– Det är inga problem numera. Jag har mina ringar varje dag.Jag känner mig så fin igen.
Om några månader kommer Cecilia också göra en ny läkarundersökning för att se om hon kan plocka bort den blodtrycksmedicin hon äter.
– Det ska bli så spännande att se om det skett någon förändring och om jag kan få plocka bort medicinen, säge hon.

Nå din drömvikt – med samma metod som Cecilia

Lärt sig att prioritera sig själv

Den viktigaste lärdomen som Cecilia har tagit med sig från utmaningen är att som småbarnsmamma våga prioritera sig själv.
– Jag har insett att alla andra runt omkring mig också mår bättre när jag mår bra! Genom att prioritera mig själv blir det en förmån för alla andra.

Skapa en balans

När Cecilia är klar med sin viktminskning och går över till ett livsstilsläge kommer hon att börja unna sig mer – men med måtta.
– Det mesta kommer att gå av en rutin. Jag kommer att fortsätta att träna minst 3-4 dagar i veckan och försöka få in en aktivitet varje dag. Om det är promenad, löpning, gym eller annat spelar inte så stor roll. Så länge jag har rört ordentligt på mig så kommer jag att fungera och må bättre. Kosten kommer jag att sköta bra men jag kommer absolut att unna mig goda middagar och en liten påse godis i veckan. För mig handlar det om balans. Det ska inte vara massor med förbud, utan allt ska vara tillåtet med måtta.
Skulle du tipsa andra om att hoppa på 90 dagars utmaningen?
– Absolut! Det är det bästa jag gjort! Men du måste ha bestämt dig – och göra det helhjärtat!

Gör samma utmaning som Cecilia

Cecilias bästa tips

  • Hitta en kompis som hjälper dig. Som står där vid gymmet och smsar dig om du inte kommer.
  • Ta en dag i taget och ge dig själv en klapp på axeln för varje dag du klarar!
  • Hitta mat som du tycker är god och mättande. Till exempel finns det hur många smaker som helst av kvarg! Även för oss laktosintoleranta. Hitta en favorit.
  • Få in motion i vardagen. Hinner du inte till gymmet? Gå i trapporna 3-4 ggr på jobbet. Hoppa av 3 stationer tidigare och gå hem eller till jobbet/skolan.
  • Planera!!!! Planera planera planera! Ge inte slumpen utrymme att komma in och förstöra för dig. Ska du ut och äta - kolla upp stället och menyn innan.

Cecilia Basher

Namn: Cecilia Basher
Ålder: 33 år
Yrke: Jobbar på en IT-avdelning
Hemstad: Stockholm
Familj: Man, en dotter på 2 år och en son på 4 år.
Instagram: ceciliaciabasher
Längd: 168 cm
Startvikt: 91,1 kilo
Vikt nu: 77,1 kilo
Viktminskning totalt: 14 kilo
Minskning av midjemått: 20 centimeter

Detta får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här