Nina var extra noga med sina mellanmål under Halloween. Här förklarar hon varför.
Nina var extra noga med sina mellanmål under Halloween. Här förklarar hon varför. Foto: Getty Images/Mårten Nylén

Smarta knepet för att stå emot suget

Halloween avklarad – och snart är det jul.
Nina Karlsson, 38, har hittat sitt knep för att hantera högtiderna.
– Jag ser till att äta ofta och hålla mig mätt, då blir det enklare att stå emot suget, säger hon.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Efter åtta veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén” har Nina Karlsson, 38, skapat nya vanor vad gäller kost, träning och livsstil. Resultatet hittills? Starkare muskler, en piggare vardag med mer energi och minus nio kilo på vågen, bland annat.

JUST NU: En månad på köpet

”Fanns frestelser överallt”

Men vad händer när vardagslunken sätts på paus och rutinerna bryts? Det fick Nina känna av på riktigt förra veckan under Halloween.
– Vi hade en massa godis hemma, dels till mina barn men också till alla barn som skulle göra “bus eller godis”. Sen bjöds det på sötsaker på kontoret också, så det fanns frestelser lite överallt, säger Nina.

Hennes strategi för att inte äta mer än planerat var att använda all kunskap hon fått under sina åtta veckor med Mårten Nylén.
– Jag såg till att äta väldigt regelbundet och var lite extra noggrann med mellanmålen för att hålla mig ordentligt mätt. Det är inte så att suget försvinner helt, men det gör det lättare att stå emot.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Experten: Håller blodsockret jämnt

Ninas metod kan fungera för de flesta, menar Mårten Nylén.
– Genom att äta regelbundet håller du blodsockret på en jämn nivå. När blodsockernivån blir låg ökar suget på att fylla på med energi och socker i synnerhet för att höja nivån igen, säger han.

Betyder det här att Nina aldrig kommer unna sig några godisbitar eller äta lussebullar till jul? Definitivt inte, enligt henne själv.
– Nej, högtider kommer flera gånger om året, jag kommer absolut vilja göra avsteg och unna mig. Men det blir en liten avvägning, nu ska jag exempelvis på 40 års-fest till helgen, då prioriterar jag att ta något extra då, säger Nina.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

Fokus: Styrketräning

Träningsmässigt har Nina fortsatt med sina promenader 3-4 gånger i veckan, men på gymmet har Mårten Nylén skiftat fokus. I stället för att hålla upp pulsen hela passet är målet nu att jobba mer styrkebaserat och muskulärt.
– Nina lär sig saker hela tiden, så hon behöver utmanas för att fortsätta utvecklas och tycka det är kul. Hon reagerade själv under senaste passet på att hon orkade lyfta mycket mer än tidigare, det är jätteroligt för mig att hon ser och känner framsteg som inte bara har med vikten på vågen att göra.

Att Nina är starkare och har bättre kondition i dag än för åtta veckor sedan märks inte bara när hon tränar.
– Att åka och storhandla eller gå ut med hunden är inte alls lika ansträngande i dag. Då kändes det som ett litet projekt varje igång man skulle iväg, nu gör jag det med lättja, säger hon.

Nina Karlsson

Ålder: 38 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 72,4 kg

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här