Nina och Frederic fick stora resultat på vågen den senaste veckan. De tappade betydligt mindre i vikt veckan dessförinnan.

Då kan vågen stå still – utan att du vet varför

Ena veckan står vågen stilla, nästa går du ner ett helt kilo.
Detta trots att du inte gör några större förändringar – hur är det möjligt?
– Det finns flera faktorer som kan påverka hur kroppen och vikten svarar, säger Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Nina Karlsson, 38, och Frederic Åkerberg, 45, har kommit halvvägs i sina ”90 dagar med Mårten Nylén”. Efter sju veckor har de gått ner 8,4 respektive 10,4 kilo – men det har skiljt sig rejält vissa veckor.

Förra veckan visade vågen exempelvis på mindre än ett halvt kilo minus för båda, medan Nina den här veckan gick ner 1,7 och Frederic 1,4 kilo.
– Pratar vi om viktnedgång så är det sällan det går spikrakt nedåt. Det kommer vara mer ibland och mindre ibland, det viktiga är att kurvan går åt rätt håll, säger Mårten Nylén.

JUST NU: 50% rabatt

När kroppen jobbar med annat

Sjukdom och stress är två faktorer som kan spela in. Att Nina var förkyld och Frederic hade en stressig period på jobbet veckan då minskningen var mindre är troligen ingen slump.
– Det som händer är att kroppen då jobbar på att bli frisk i Ninas fall och att på hantera stressen i Frederics fall, och då svarar den inte lika bra som vanligt samt att kroppen kan binda upp en hel del vätska, trots att du sköter din kost och träning, säger Mårten Nylén och fortsätter:
– Trots dåliga förutsättningar skötte sig båda väldigt bra, det är tack vare det som de fått så bra resultat nu veckan efter.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Nina har alltid en plan B

När Nina startade sina 90 dagar för sju veckor sedan såg hon motion som ett nödvändigt ont. Nu är det andra tongångar.
– Rent tankemässigt har jag kommit mycket längre än vad jag trodde var möjligt. Nu vill jag träna, för jag vet att jag mår bättre i både kroppen och huvudet efteråt. Jag får till någon form av träning nästan oavsett hur lite tid jag egentligen har över från jobb och barnens aktiviteter. Det är samma sak med maten, nu har jag alltid en plan B. Hinner jag inte laga något så har jag alltid en matlåda redo om det krisar, det kan vara en kycklingsallad som är enkel att äta var jag än är, säger Nina.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

Frederic: Stolt över vad jag uträttat

Även Frederic vittnar om att hans nya vanor satt sig i ryggmärgen. Och det har gett resultat.
– Jag har kommit in i det så pass att allt känns bra, som en del av vardagen. Jag har liksom gått ner tio kilo, det märks överallt. Jag är rörligare i alla typer av situationer och märker det framför allt när jag tränar, jag har mycket mer energi. När jag går på löpbandet mina 40 minuter orkar jag nu springa de fyra sista minuterna av varje “tia”, jag känner mig så lätt. Jag är stolt över vad jag uträttat så här långt, säger Frederic.

Mårten Nylén fyller i.
– Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vikten, men i och med att det var ett av Frederics mål att gå ner i vikt så hjälper jag honom med det. Han var trött, tung, orörlig och ville bli en mer aktiv pappa. Att han är stolt över vad han åstadkommit hittills gör mig stolt, säger han.

Nina Karlsson

Ålder: 38 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 73,1 kg

Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr

Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg
Nuvarande vikt: 109,3 kg

Här tränar Frederic: Smart Hälsa Nykvarn

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här