Lotta har gått ner 7,9 kilo på sex veckor

”Nu har jag kommit in i det hälsosamma tänket!”

För sex veckor sedan hoppade Lotta på utmaningen 90 dagar med Mårten Nylén.
Nu har hon redan gått ner 7,9 kilo.
– Det känns som att man verkligen har kommit in i det här nya hälsosamma tänket nu!

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Lotta

För sex veckor sedan tog Lotta beslutet att förändra sina kost- och motionsvanor. Och nu har hon helt kommit in i tänket och det har börjat bli nya vanor.

Att förändra kosten har varit Lottas största problem med ett sötsug och en kärlek för efterrätter och fika. Men den senaste veckan har det känts lättare.

– Äter man bara rätt så kan man äta mycket och hålla sig mätt. I fredags var jag på restaurang och det var inte svårt att hoppa över vin och efterrätt.

Investera i din hälsa du också!

Brukar hoppa av

I vanliga fall när Lotta har gjort försök att gå ner i vikt brukar hon tappa motivationen efter 5-6 veckor när hon gått ner några kilo men denna gången tänker hon inte ge upp.

– Nu ligger jag fortfarande över det som tidigare var min maxvikt så jag har många veckor kvar innan jag når mina mål men det känns lättare nu, säger hon och fortsätter:

– Jag försöker se det positivt. Att jag har fler veckor på mig att få in dessa nya vanor. Just nu känns det inte svårt alls. Jag mår så mycket bättre av att känna mig hälsosam.

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

Gör utmaningen parallellt med Lotta

Vill verkligen träna

Att få in träningen upplever Lotta inte som jobbigt.

– Min familj stöttar mig verkligen så jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag lägger tid på träning. De dagar där tiden inte räcker till ser jag till att jag åtminstone får till en cykeltur eller långpromenad. Jag har fått tillbaka känslan av att verkligen vilja träna!

En av dagarna missade Lotta sitt träningspass och fick då istället till en långpromenad med dottern.

– Det är en vana jag ska fortsätta med det var så himla trevligt att kombinera motion med kvalitetstid med dottern, utan att behöva tävla med en skärm, skrattar Lotta.

Fortsätter på samma sätt

Lottas kropp svarar väldigt bra på den kost och träning hon får till just nu så i nuläget tänker Lotta köra på i samma tempo som tidigare.

–  Så länge min kropp svarar på det jag gör så tänker jag att jag gör rätt. Jag fortsätter så här till jag märker att min kropp behöver en förändring. Då kan jag tänka mig att plocka bort snabba kolhydrater helt ett tag om det skulle behövas men än så länge så väljer jag att äta det, säger hon.

Lotta Tonning

Ålder: 43 år
Yrke: Projektingenjör
Hemstad: Åkarp
Familj: Sambo, två barn Iris 12 och Sigge, 8 år
Instagram: 90_dagar_med_lotta
Namn i Wellobes Community: Lotta Tonning
Längd: 178 cm
Startvikt: 97 kg
Vikt nu: 89,1 kg
Resultat denna veckan: −1,6 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här